Протестувальники у столиці Австралії перешкоджали роботі парламенту

Протестувальники у столиці Австралії перешкоджали роботі парламенту

Укрінформ
Другий день поспіль протестувальники у Канберрі перешкоджають роботі федерального парламенту.

Таким чином активісти намагаються привернути увагу влади до проблеми жорстокого поводження з шукачами притулку на Зеленому континенті, яких австралійський уряд утримує у таборах на осторовах Науру та Манус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже другий день поспіль ми намагаємося донести до членів парламенту інформацію про тортури, жорстоке поводження і гвалтування біженців», - заявив Філ Еванс, один з координаторів протестувальників.

Після того, як учора групі з близько 40 активістів вдалося пройти всередину будівлі парламенту через галереї для преси й публіки та зірвати його засідання, охорона закрила вхід до парламенту для громадськості.

Однак це не зупинило активістів – сьогодні вони вивісили на фасаді будівлі величезний банер з вимогою закрити «криваві табори» а також вишикувалися у мовчазному пікеті з плакатами посеред фонтану, що розташований перед парламентом, у воду якого додали червоний барвник, що знову ж таки має символізувати «кривавість» таборів для утримання шукачів притулку.

За словами Еванса цей протест - частина кампанії, метою якої є домогтися закриття таборів та припинити жорстоке поводження з біженцями. Активіст не виключив, що у новому році будуть мати місце більше протестів.

Як раніше повідомляло агентство, ООН критикує Австралію за умови для нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-