США можуть законодавчо розпочати боротьбу з пропагандою РФ

США можуть законодавчо розпочати боротьбу з пропагандою РФ

Укрінформ
У США наблизився до схвалення законопроект, спрямований проти російської пропаганди.

Про це повідомляє "Голос Америки".

«Законопроект покращить здатність США протидіяти закордонній пропаганді та дезінформації за допомогою створення у Державному департаменті США міжвідомчого центру, який координуватиме спрямовані проти пропаганди зусилля уряду США», – розповів один з авторів законопроекту республіканець Роб Портман.

Вын переконаний, що загроза пропаганди та дезінформації з боку урядів інших країн є цілком реальною і постійно збільшується.

"Натомість США просто зараз фактично сплять за кермом. США вже давно треба було відмовитись від пасивного споглядання та взятись за протидію цій реальній загрозі з боку таких країн, як Росія та Китай. Цей законопроект дозволить нам краще протидіяти масштабним пропагандистським та дезінформаційним операціям спрямованим проти США", - зазначив республіканець.

Законопроект також передбачає створення грантової програми для недержавних організацій та експертів, які працюють у сфері протидії пропаганді.

На думку авторів законопроекту, це дозволить ефективніше використовувати наявний досвід та посилити здатність місцевих громад захистити себе від маніпуляції із-за кордону.

«Впродовж останнього десятиріччя такі країни, як Росія колосально посилили свої зусилля, спрямовані на поширення пропаганди та брехливих новин по всьому світу. Це системні зусилля покликані підірвати демократичні інститути та унеможливити досягнення Америкою її цілей на міжнародній арені», – зазначив демократ Кріс Мерфі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-