Канада пишається дружбою з Україною - Трюдо

Канада пишається дружбою з Україною - Трюдо

Укрінформ
Голодомор мав на меті не лише фізичне знищення українців, а й руйнацію їх багатої культури.

Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до учасників заходу із вшанування жертв Голодомору, що відбувся у федеральному парламенті в Оттаві.

«Голодомор залишається одним із найгірших звірств, вчинених за час існування людства. Між 1932 та 1933 роками мільйони українців були навмисно вбиті радянським режимом. Цей геноцид мав на меті не лише позбавити життів українців, але й стерти їх культуру та спадщину», - написав Трюдо.

Однак, незважаючи на величезну кількість жертв, український народ вижив протягом того страшного голоду.

«Незважаючи на цей жахливий та сповнений ненависті акт, що коштував мільйонів життів, український народ пережив голод. Незалежна Україна служить свідченням його завзяття, тому Канада нині пишається дружбою з Україною, відносинами, які частково грунтуються на визнанні зв’язків між активною громадою українських канадців та землею їх предків», - зазначив прем'єр-міністр.

Трюдо пообіцяв підтримувати Україну та не залишати її на самоті із насиллям та ненавистю.

«Сьогодні ми разом із Україною з сумом згадуємо цю жахливу подію та підтверджуємо наше непохитне зобов'язання ніколи не мовчати перед лицем насилля чи ненависті у будь-якій формі. Ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору, забезпечуючи, що прийдешні покоління ніколи не забудуть болючі уроки минулого», - наголосив прем'єр.

Нагадаємо: у вівторок в будівлі федерального парламенту Канади відбувся урочистий вечір пам’яті жертв Голодомору в Україні. Вшанувати невинно загиблих українці прийшли депутати від різних партій, члени української громади, дипломати та навіть три федеральні міністри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-