Радбез ООН запровадив нові санкції проти Північної Кореї

Радбез ООН запровадив нові санкції проти Північної Кореї

Укрінформ
Рада Безпеки ООН одностайним рішенням посилила цільові та секторальні санкції проти Пхеньяна через порушення ним заборони на здійснення ядерних випробувань.

Про це повідомили Укрінформу в середу в Постійному представництві України при ООН.

"У зв'язку з продовженням незаконної ядерної діяльності та у відповідь на ядерне випробування 9 вересня 2016 року сьогодні Рада Безпеки ООН посилила цільові та секторальні санкції проти КНДР. За відповідну резолюцію проголосували усі п'ятнадцять членів Ради. Україна стала одним із співавторів документа", - повідомили в Місії.

При цьому уточнюється, що існуючі санкції проти КНДР були доповнені новими елементами. Серед них - розширення санкційного списку фізичних та юридичних осіб; підготовка нового списку звичайних озброєнь, які підпадатимуть під заборону для передачі КНДР; призупинення співробітництва у науково-технічній сфері; посилення обмежень та заборон на реєстрацію, страхування, сертифікацію та інші види послуг для морських і повітряних суден КНДР.

Крім того, нові обмеження включають перевірки багажу фізичних осіб та посилення обмежень стосовно переміщення офіційних осіб КНДР; перевірки вантажу, що транспортується з/до КНДР залізничним сполученням або автомагістралями. Водночас, запроваджуються обмеження та контроль за експортом вугілля КНДР, а також посилюються обмеження в банківсько-фінансовій сфері.

"Як непостійний член Ради Безпеки ООН Україна виходить з необхідності забезпечення виконання раніше ухвалених рішень Ради стосовно КНДР, а також неприпустимості порушень режиму нерозповсюдження зброї масового знищення", - наголосили в Постійному представництві України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-