Берлін: продовжувати переговори з Туреччиною про членство в ЄС нині неможливо

Берлін: продовжувати переговори з Туреччиною про членство в ЄС нині неможливо

Укрінформ
Офіційний Берлін не бачить можливості у нинішніх умовах продовжувати переговори між ЄС і Туреччиною про членство.

Про це в середу заявив на брифінгу в Берліні офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"У нинішніх умовах відкриття нових глав неможливе", - сказав Зайберт, підкресливши, що позиція федерального канцлера і позиція федерального уряду протягом останніх тижнів і місяців щодо переговорів з Туреччиною про вступ не змінилася.

Зайберт нагадав, що "ЄС і Туреччина упродовж багатьох років ведуть переговори з відкритим результатом" і не можуть дійти згоди щодо цілого ряду "глав", що не дозволяє відкривати нові. Те, як рухатися далі, слід обговорювати в колі європейських партнерів, які останнім часом відкрито критикують турецький уряд за репресивні заходи, що вживаються проти опозиції, ЗМІ, учених, сказав він.

Представник Меркель при цьому відмовився коментувати заяви канцлера, "які нібито було зроблено в ході засідання фракції", зауваживши, що це закритий захід. Раніше ЗМІ повідомили про те, що канцлер на засіданні її фракції - Християнсько-демократичного союзу - у бундестазі висловилася за замороження переговорів з Туреччиною про вступ до Євросоюзу.

При цьому Зайберт запевнив, що уряд ФРН і ЄС вважають важливим і потрібним не втрачати добрих і тісних відносин із Туреччиною, що склалися упродовж десятиліть. "У наших інтересах - підтримувати ці відносини", - запевнив він.

Як повідомлялося, Туреччина та ЄС ведуть офіційні переговори про членство з жовтня 2005 року. Протягом цього часу сторонам так і не вдалося вирішити низку питань, у тому числі через позицію низки країн, зокрема Греції та Кіпру. Одним із особливо гострих є питання антитерористичного законодавства. За останні місяці європейські політики неодноразово заявляли, що повернення страти в Туреччині покладе край будь-яким подальшим переговорам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-