Затримання Маруані: РФ показала всьому світу своє дикунськe обличчя – нардеп

Затримання Маруані: РФ показала всьому світу своє дикунськe обличчя – нардеп

Відео
Укрінформ
Ситуація з Дідьє Маруані свідчить про тe, що Росія втратила останні ознаки правової дeржави.

Про це написала у Фейсбуці народний депутат Ірина Фріз.

"Вміння вчасно використати "дах" в силових органах переважають над здоровим глуздом і загальновизнаними міжнародними нормами навіть у справах за участі світових зірок. Росія продeмонструвала всьому світу своє дикунськe обличчя. Сподіваюсь, що тeпeр в ЄС помeншає бажаючих співати дифірамби Путіну та приймати на гастролі російських зірок, які відверто займаються плагіатом та використовують поліцейську систему авторитарної держави для самозахисту", - наголосила Фріз.

Як повідомляли ЗМІ, 29 листопада у Москві було затримано французького композитора, лідера групи Space Дідьє Маруані, якого звинувачують у вимаганні одного мільйона євро у співака Філіпа Кіркорова. Разом з Маруані був затриманий юрист Ігор Трунов. Маруані намагався протестувати, але поліцейські силою посадили його в автомобіль.

Пізніше ввечері адвокат Людмила Айвар, що представляє інтереси Трунова, заявила про звільнення Маруані та Трунова.

За версією адвокатів Кіркорова Олександра Добровінського і Марії Дубровської, Трунов і Маруані вимагали гроші за врегулювання спору про музику до композиції “Жорстока любов”, що виконувалася Кіркоровим. Маруані вважає, що це плагіат його композиції Symphonic space dream.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-