Хакери «захопили в заручники» комп’ютери у оттавському університеті

Хакери «захопили в заручники» комп’ютери у оттавському університеті

Укрінформ
Комп’ютерна система Карлтонського університету в Оттаві була заблокована хакерами, які вимагають викуп за відновлення до них доступу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті університету.

«Інформуємо університетську громаду, що відділ ІТ виявив спробу сторонньої групи осіб втрутитися у роботу комп’ютерної системи. Будь-який пристрій із операційною системою Windows, що підключався до університетської мережі, теж може бути заражений», - повідомили у Карлтонському університеті.

За словами одного зі старшокурсників, дослідження на його факультеті наразі зупинені, оскільки усі комп’ютери або вимкнені або заражені шкідливою програмою. Він додав, що хакери вимагають 39 біткоїнів (близько 30 тис. дол) за розблокування системи.

В адміністрації вишу не підтвердили суми викупу, але закликали повідомляти персонал про усі випадки його вимагання.

Заняття в університеті проводяться за штатним розкладом, однак будь-яка онлайн діяльність, в тому числі записи на курси, надсилання пошти та навіть оплата за навчання та послуги проводиться у режимі офлайн.

Нагадаємо: це вже не перший подібний випадок у Канаді. Влітку університет Калгарі виплатив зловмисникам 20 тис дол за відновлення доступу до файлів на службових комп’ютерах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-