Офіційний Пекін відхрещується від поглинання інвестором КНР Чиказької біржі - ЗМІ

Офіційний Пекін відхрещується від поглинання інвестором КНР Чиказької біржі - ЗМІ

Укрінформ
Офіційний Пекін не має відношення до операції по поглинанню Чиказької фондової біржі китайською інвесткомпанією Chongqing Casin Enterprise Group.

Про це повідомляє Reuters.

"Згідно з угодою, китайська влада не контролюватиме потенційних інвесторів і компанії, які прямо або опосередковано залучені в процес", - повідомила біржа в звіті регулятора на 280 сторінках, оприлюдненому в понеділок, але датованому 25 листопада.

Як зазначив генеральний юридичний радник біржі Джеймс Онджина, правила угоди також гарантують захист від майбутнього втручання влади.

"Якщо уряд купить одну з цих компаній або навіть стане інвестором для однієї з цих компаній, ці інвестиції зможе відкликати керуюча компанія, а цей інвестор або компанія будуть виключені з групи", - сказав він.

Про перехід однієї з найстаріших американських бірж під контроль китайських інвесторів було оголошено в лютому. Цю угоду негайно піддали критиці: 46 американських законодавців висловили занепокоєння зростаючим масштабом впливу Китаю на економіку США.

Перевірки щодо угоди здійснюють Комісія з цінних паперів і бірж США та Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS), який вивчає угоди на предмет загрози національній безпеці. Глава Чиказької біржі Джон Керін сказав, що очікує отримати відповідь від CFIUS наприкінці грудня.

На Чиказьку фондову біржу, якій 134 роки, припадає менш як 0,5 відсотка частки ринку в американських акціях. Вона буде привабливою для китайських компаній, що розглядають можливість вийти на американські біржі, надавши інвесторам з КНР більше доступу на ринок США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-