На півночі Молдови вшанували пам'ять жертв Голодомору

На півночі Молдови вшанували пам'ять жертв Голодомору

Укрінформ
В Українському домі міста Бєльци на півночі Молдови пройшов пам'ятний захід, учасники якого поминали жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Наш святий обов'язок - донести до молодого покоління значущість усіх історичних етапів становлення незалежності України. Серед цих історичних віх - Голодомор в Україні 1932-1933 років, який увійшов в історію нашої держави як одна з найтрагічніших сторінок історії. Ці сплановані і втілені сталінським режимом злочини, геноцид, за допомогою якого радянський режим намагався зломити одвічне прагнення українського народу до свободи і самовизначення», - заявив на заході Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

У рамках заходу духовний наставник Греко-католицької общини Покрови Пресвятої Богородиці української греко-католицької церкви в Молдові батько Роман Поправка відслужив панахиду по загиблих в роки Голодоморів.

Учасники зборів приєдналися до всеукраїнської акції «Запали свічку».

У заході взяли участь дипломати, представники місцевого керівництва, активісти української общини, викладачі Бєльцького державного університету ім. Алеку Руссо, учні і викладачі української гімназії.

Почесними гостями міста Бєльци в ці дні стали народний депутат України Олег Барна, голова правління громадського союзу «Промінь Україна» Дмитро Банах, координатор міжнародного соціального проекту «Діти просять миру» Ганна Крисюк, діти з Волновахи (Донецька область), діти-сироти з Івано-Франківська.

Українські діти знаходилися в Молдові у рамках презентації  проекту «Діти просять миру», покликаного сприяти налагодженню миру в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-