Українці Риму вшанували жертв Голодомору

Українці Риму вшанували жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Близько сотні українців зібралися сьогодні в центрі Риму, біля Пантеону, щоб вшанувати річницю Голодомору - геноциду українського народу.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук координатор Оргкомітету Євромайдан-Рим Олесь Городецький

На початку заходу, отець Марко Семеген, голова Товариства Святої Софії, відслужив панахиду за невинно убієнних жертв Голодомору у супроводі хору семінаристів Папської колегії Святого Йосафата.

Опісля, з словом до присутніх звернувся посол України в Італії Євген Перелигін, який подякував всім за участь та зазначив, що відповідальні за Голодомор і за сьогоднішню війну в Україні знаходились і знаходяться в Кремлі.

Наступні промовці, розповідаючи про звірства Голодомору, підкреслювали, що метою геноциду було знищення всього Українського народу: його історії, культури, церкви.

У своєму виступі професор Міланського університету, голова Італійської асоціації українських студій, Джованна Броджі зазначила, що прийшла підтримати український народ і вірить, що так само, як він відродився після жахіть Голодомору, він відроджується зараз. Вона також розповіла про останні праці італійських вчених про Україну.

Українська бандуристка з Риму Любов Зубко виконала декілька творів на бандурі.

Активістка громади Віра Паук розповіла присутнім про Голодомор англійською мовою. Під час акції всім присутнім роздавався спецвипуск "Громадського вісника" , в якому розміщено багато матеріалів про геноцид українців італійською мовою.

Присутні також зібрали 95 євро на допомогу двом хворим: 50 євро буде перераховано Тетяні Юрчик, яка чекає на пересадку нирки, а 50 - пані Галині з Львівщини, яка бореться з раком.

Акцію пам'яті організували Християнське товариство українців в Італії та Оргкомітет Євромайдан Рим.

Фото: Vitaliy Yanchyshyn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-