Швейцарці не схотіли відмовлятися від «мирного атому»

Швейцарці не схотіли відмовлятися від «мирного атому»

Укрінформ
У Швейцарії на референдумі проголосували проти поетапної відмови від атомної енергії.

Про це повідомляє Swissinfo.

“Результати голосування, проаналізовані за замовленням швейцарської національної громадської телерадіокомпанії SRG SSR інститутом gfs.bern, показують, що народна законодавча ініціатива «Про поетапну відмову від атомної енергії» була відхилена більшістю в 53,9% голосів», - заявив директор інституту gfs.bern Клод Лоншан.

Зазначається, що вже напередодні референдуму опитування, проведені інститутом gfs.bern показали, що кількість виборців, що виступають за прийняття ініціативи, і тих, хто проти неї, практично рівна — з невеликою перевагою тих, хто схвалює пропозиції, сформульовані в ініціативі. І ось тепер, як видно, перевагу отримали все ж супротивники ініціативи.

Автори цієї ініціативи вимагали закрити швейцарські атомні електростанції — а вони покривають в середньому 35% потреби Швейцарії в електроенергії — найпізніше через 45 років їх експлуатації. Конкретно у 2017 році мали б бути закриті АЕС Бецнау I і II в кантоні Ааргау і АЕС Мюлеберг в кантоні Берн, а також відповідно у 2024 і 2029 рр. атомні електростанції в містах Гесген(кантон Золотурн) і Ляйбштадт(кантон Ааргау).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-