У Румунії почався розподіл бюлетенів на парламентські вибори

У Румунії почався розподіл бюлетенів на парламентські вибори

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії розпочало доставку в дипломатичні місії бюлетенів для голосування на парламентських виборах, які відбудуться в неділю, 11 грудня.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У дипломатичні місії Румунії буде доставлено близько двох мільйонів бюлетенів для голосування, які потім будуть розподілені по закордонних виборчих дільницях. Всього за межами країни в день парламентських виборів працюватимуть 471 виборча дільниця", - повідомили в МЗС.

Нововведенням на майбутніх парламентських виборах у Румунії буде і голосування поштою. Закон про це був ухвалений ще в 2015 році. За попередніми даними, для голосування поштою в Реєстрі виборців зареєструвалися більш як 9 тисяч румунських громадян.

Також у 2015 році був ухвалений закон про скорочення кількості депутатів парламенту з 588 до 466. До майбутнього двопалатного парламенту буде обрано 308 членів Камери депутатів (Нижня палата парламенту), 134 члени Сенату (Верхня палата). До їх числа входять 18 представників національних меншин і 6 представників румунської діаспори.

Парламентські вибори в Румунії пройдуть у неділю, 11 грудня. За місця в законодавчому органі змагаються кілька великих політичних партій і рухів. Згідно з даними соціологів, фаворитами парламентських перегонів є Соціал-демократична і Націонал-ліберальна партія, Альянс лібералів і демократів, Партія «Народний рух» і Демократичний союз румунських угорців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-