У парламенті Канади вшанували жертв Голодомору

У парламенті Канади вшанували жертв Голодомору

Укрінформ
Під час засідання федерального парламенту Канади було вшановано жертв Голодомору-геноциду в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, із відповідним зверненням виступив депутат від опозиційної Консервативної партії Роберт Сопак.

«Як член парламенту від округу із давньою українською спадщиною, я згадую сьогодні Голодомор, протягом якого під брутальною владою Йосипа Сталіна від голоду загинули мільйони українців», - сказав Сопак.

Він наголосив, що радянська влада навмисно спланувала Голодомор, аби припинити все більшу автономізацію України. «Сталін та СРСР хотіли згорнути автономію України, вдавшись до залякувань, арештів, ув'язнень та страт тисяч українських інтелектуалів, а також політичних та релігійних лідерів. Селян навмисно морили голодом. Збіжжя та насіння було викрадено. Їх залишили в ізоляції без запасів продуктів харчування, достатніх, аби пережити сувору зиму», - підкреслив депутат.

Він додав, що безпосередньо від Голодомору загинуло від 4 до 6 млн українців.

Сопак також закликав інших парламентарів приєднатися до відзначення 82-их роковин Голодомору. «Закликаю у суботу, 26 листопада відзначити сумні роковини Голодомору та підтвердити свою відданість не допущенню подібного знову», - зазначив депутат

Нагадаємо: Канада стала першою Західною державою, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще у 2008 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-