Прем'єр Болгарії пропонує ізолювати мігрантів-бунтівників

Прем'єр Болгарії пропонує ізолювати мігрантів-бунтівників

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії у відставці Бойко Борисов заявив, що ініціатори бунту серед мігрантів у місті Харманли будуть ізольовані, і запропонував розмістити їх у порожніх казармах і фургонах на кордоні.

Про це він заявив після екстреного засідання з представниками силових відомств у зв'язку з ситуацією навколо центру для біженців у місті Харманли, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Мігранти, що порушили громадський порядок у центрі для мігрантів у місті Харманли, будуть ізольовані. Вони (а їх близько тисячі осіб) будуть розміщені в старих порожніх казармах по 50-100 чоловік в кімнаті», - заявив Борисов.

Прем'єр зазначив, що правоохоронцям вдалося ідентифікувати ініціатора бунту: йдеться про одного з мігрантів, який вже був висланий з Німеччини за розповсюдження наркотиків. Болгарська сторона наполягатиме на його видворенні з країни.

Глава болгарського уряду підкреслив також, що мігранти, що дотримуються норм болгарського законодавства, залишаться в центрі для біженців міста Харманли, проте для посилення захисту громадського порядку і запобігання інцидентам у майбутньому навколо центру додатково патрулюватимуть близько 60 військовослужбовців Національної армії Болгарії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Реєстраційно-приймальному центрі для біженців у місті Харманли на півдні Болгарії спалахнув бунт. Мігранти вимагали зробити центр відкритого типу і відкрити кордон з Сербією. В результаті зіткнень постраждали 20 поліцейських. Близько 400 мігрантів було заарештовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-