У Нью-Йорку виведено 3 тис. поліцейських для запобігання терактам на День подяки

У Нью-Йорку виведено 3 тис. поліцейських для запобігання терактам на День подяки

Відео
Укрінформ
Традиційний багатомільйонний парад Macy's у Нью-Йорку, приурочений до святкування Дня подяки, відбувся у четвер під посиленою охороною поліції, яка була готова реагувати на можливі атаки терористів під заклик ісламістської пропаганди ІДІЛ.

Про це повідомляє центральний американський телеканал ABC News.

"З гуркотом гелікоптерів, які пролітали на низькій висоті та численними поліцейськими на вулицях Нью-Йорка, місто перебувало сьогодні під посиленою охороною, під час щорічного параду Macy's, приуроченого до Дня Подяки", - йдеться в повідомленні.

Безпека культового параду була посилена, навіть попри заяви офіційних осіб про відсутність конкретної або реальної загрози. Водночас, правоохоронці не виключали появи "самотніх вовків" – терористів.

Рішення про запровадження додаткових заходів безпеки було прийнято з урахуванням останніх терористичних нападів ІДІЛ у різних містах по всьому світу. У тому числі, згадувався інцидент у Ніцці під час святкування Національного дня Франції, коли чоловік на вантажівці протаранив натовп людей; вибухи в аеропорту та метро Брюсселя у квітні; вибухи та стрілянина в аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі.

Напередодні одне з пропагандистських видань "Ісламської держави" зробило публікацію, у якій парад Macy's у Нью-Йорку до Дня подяки було названо "чудовою ціллю".

У цьому зв'язку у ФБР зауважили, що небезпеку становлять, насамперед, так звані "внутрішні терористи" - американські громадяни, які перебувають під впливом екстремістських ідеологій.

Загалом же, на вулиці Нью-Йорка у четвер вийшло близько 3,5 млн людей. Для забезпечення порядку було мобілізовано близько 3 тис. поліцейських. Крім того, 80 великих вантажівок та близько 100 автомобілів були виставлені на позиціях для блокування можливих атак, подібних до інциденту в Ніцці. Правоохоронці також посилено слідкували за порядком з повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-