В Алабамі пара

В Алабамі пара "замінувала" школу та хотіла розстріляти поліцейських

Укрінформ
В американському штаті Алабама ФБР арештувала чоловіка й жінку, які розмістили муляж вибухового пристрою біля початкової школи, щоб потім розстріляти поліцейських, які прибули за викликом.

Про це повідомляє центральне американське видання Fox News.

"35-річному Захарі Едвардсу та 34-річній Рейфел Діллігард, жителям міста Бірмінгем, висунуті обвинувачення, які включають створення терористичної загрози", - повідомила поліція штату Алабама.

Пара створила муляж бомби, розмістивши її в початковій школі "Магнолія" для того, щоб поцілити офіцерів поліції, які мали прибути за викликом на місце виявленого вибухового пристрою. За повідомленнями влади, муляж містив порох для того, щоб пошукові собаки могли визначити небезпеку, а також пластилін і таймер, але не було детонатора. Натомість ззовні пристрій виглядав "цілком реально", зауважили поліцейські.

Втім на місці злочину все пішло не так. Поліція отримала телефонний дзвінок від одного з жителів міста про те, що чоловік вантажить у пікап коробку з дротами і таймером. Правоохоронці відреагували швидше, ніж планували злочинці.

Сам інцидент стався 16 листопада, втім за кілька днів слідчим вдалося встановити особи нападників. Їх видав таймер, який був куплений у місцевому супермаркеті Walmart. Правоохоронці відслідкували останніх 18 покупців цього пристрою та вийшли на Діллігард та Едвардса.

Після арешту чоловік і жінка, які проживали до цього разом, розповіли слідчим, що не мали наміру підривати школу, і взагалі планували розмістити пристрій біля місцевого банку. Головною метою вони ставили для себе розстріл правоохоронців під час їх реагування на виклик.

Едвардс також розповів, що був членом організацій "Чорні пантери" та "Чорна мафія", натомість перевірка правоохоронців поки не підтвердила його слів.

Фото: Trussville Police

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-