Кандидат у президенти Австрії заговорив про референдум щодо виходу з ЄС

Кандидат у президенти Австрії заговорив про референдум щодо виходу з ЄС

Укрінформ
Кандидат на пост президента Австрії від ультраправої Партії свободи Норберт Хофер дав зрозуміти, що домагатиметься проведення референдуму про вихід країни з Європейського Союзу в разі, якщо Брюссель почне посилювати централізацію ЄС після Brexit.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

В інтерв'ю ВВС Хофер - один з двох фаворитів виборчої кампанії, заявив, що хоча і вважає членство в Євросоюзі важливим для Австрії, проте хотів би бачити "вдосконалений ЄС".

"Якщо відповіддю на Brexit буде підвищення централізації в Європейському Союзі, коли національні парламенти втрачають свою владу і коли ЄС починає управлятися як держава - в цьому випадку ми б хотіли провести в Австрії референдум, оскільки подібні кроки означають конституційні зміни", - сказав Хофер.

Повторні вибори президента Австрії були призначені на 4 грудня після того, як Конституційний суд Австрії анулював підсумки другого туру президентських виборів.

Перегляду результатів виборів домагалася саме Партія свободи.

Лідер Партії свободи Хайнц-Крістіан Штрахе заявив про численні порушення в процедурі голосування, в тому числі при обробці бюлетенів, відправлених поштою.

Нещодавні опитування громадської думки показують, що обидва кандидати мають приблизно рівні шанси на обрання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-