У Фінляндії не побачили загроз у розміщенні ракет РФ під Калінінградом

У Фінляндії не побачили загроз у розміщенні ракет РФ під Калінінградом

Укрінформ
Міністр оборони Фінляндії Юссі Нійністьо заявив, що не бачить прямої загрози розміщення російських ракетних комплексів у районі Балтійського моря.

Про це передає Associated Press.

Нійністьо зазначив, що подібні передислокації ракетних комплексів вже відбувалися, але в той же час підкреслив, що "негативна спіраль дій" і відповідних заходів може привести до певних наслідків, "нехай і випадкових".

Глава Міноборони Фінляндії також заявив, що його країна виступає за послаблення напруги і стабілізацію обстановки в регіоні.

Нагадаємо: Росія посилила угруповання військ у Калінінградському районі дивізіоном берегового ракетного комплексу "Бастіон".

Цей комплекс призначений для захисту морського узбережжя довжиною понад 600 км і ураження надводних кораблів різних класів і типів, що діють у складі десантних з'єднань, конвоїв, корабельних і авіаносних ударних груп, а також одиночних кораблів і наземних радіоконтрастних цілей в умовах інтенсивного вогневої і радіоелектронної протидії.

Боєкомплект одного комплексу може включати до 36 ракет. Ракета має загоризонтную дальність стрільби. У ній реалізований принцип "вистрілив - забув".

Фото: kompravda.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-