У Нижньому Новгороді увічнять пам'ять Бориса Нємцова

У Нижньому Новгороді увічнять пам'ять Бориса Нємцова

Укрінформ
Міська дума Нижнього Новгорода вирішила увічнити пам'ять про Бориса Нємцова, який обіймав посаду губернатора Нижегородської області в 1991–1997 роках.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на прес-службу міського парламенту.

"Депутати міської думи Нижнього Новгорода схвалили встановлення в місті пам'ятної дошки на честь першого губернатора Нижегородської області Бориса Нємцова", - йдеться в  повідомленні.

Дошку планується встановити на фасаді багатоквартирного будинку по вулиці Агрономічній, в якому проживав Нємцов. Передбачається, що її відкриють в роковини смерті політика – 27 лютого 2017 року.

Як повідомив глава Нижнього Новгорода Іван Карнілін, факт увічнення пам'яті Нємцова формально став можливий завдяки тому, що Борис Юхимович був нагороджений медаллю ордена "За заслуги перед Отечеством" II ступеня.

Вранці в середу перед будівлею міського парламенту відбулась серія одиночних пікетів. Ніжегородці вимагали назвати ім'ям Нємцова вулицю або площу в центральній частині міста, а також встановити пам'ятні знаки на будівлях, де він жив, вчився і працював, включаючи будівлю обласної адміністрації.

Як сказав один з організаторів одиночних пікетів Аркадій Галкер, встановлення однієї тільки пам'ятної дошки на будинку, де жив Нємцов, "не відповідає масштабу особи убитого політика".

Нагадаємо: Нємцова було вбито 27 лютого 2015 року в центрі Москви на Великому Москворецькому мосту. На місці вбивства Нємцова добровольці організували меморіал, який влада регулярно руйнує, а волонтери - відновлюють. У проханні про встановлення на мосту пам'ятної дошки влада Москви відмовила.

Зараз справу про вбивство Нємцова, обвинуваченими за якою проходять п'ять осіб, розглядає суд. Всі фігуранти справи свою провину не визнають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-