Китай і США посилять санкції проти КНДР

Китай і США посилять санкції проти КНДР

Укрінформ
Китай і США домовилися про посилення санкцій щодо Північної Кореї, спрямованих на ліквідацію лазівок у попередніх санкційних пакетах.

Про це повідомляє DW.

"Новий пакет санкцій проти Північної Кореї націлений, в першу чергу, на обмеження експорту вугілля з КНДР до Китаю, який є головним торговим партнером Пхеньяна. В результаті Північна Корея позбудеться доходів в десятки мільйонів доларів. За словами дипломатів, запланована резолюція Радбезу ООН закриє лазівки до списку санкцій пакеті, прийнятому в березні цього року. Цей пакет допускав експорт північнокорейського вугілля в тому випадку, якщо доходи від поставок цієї сировини не використовуються для фінансування атомної або ракетної програми КНДР. Експерти, однак, побоюються, що саме це і відбувається в Північній Кореї", - йдеться у повідомленні.

Новий пакет штрафних заходів також передбачає включення до списку санкцій ще цілого ряду північнокорейських чиновників і організацій, пов'язаних з атомною або ракетною програмою КНДР. Відносно них будуть введені заборони на відвідування будь-яких країн.

Рішення буде прийматися на рівні Ради безпеки ООН. У той же час поки залишається незрозумілою позиція Росії з цього питання: країна вже висловила ряд заперечень, проте швидше за все не буде перешкоджати цій ініціативі.

Нагадаємо: раніше Північна Корея пригрозила "війною" Сполученим Штатам, Південній Кореї і її президенту Пак Кин Хе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-