У Європарламенті заявили, що Кремль фінансує європейські партії

У Європарламенті заявили, що Кремль фінансує європейські партії

Укрінформ
Європейський парламент визнав факт повномасштабної російської пропаганди в ЄС та фінансування європейських партій і організацій Кремлем.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"Аби успішно протидіяти антиєвропейській пропаганді, депутати Європарламенту пропонують посилювати стратегічні комунікації всередині ЄС, більше інвестувати у підвищення обізнаності, освіти, онлайн та місцеві засоби масової інформації, журналістські розслідування та інформаційну грамотність.", – йдеться у повідомленні. 

Також у ЄС визнали, що Росія фінансує політичні партії та організації, у тому числі ультраправі та популістські об'єднання. 

"Голосування дало змогу чітко побачити російське лоббі, якe голосувало проти документу або утрималось від його підтримки після провалу поправок, які мали пом’якшити текст доповіді. Більшість голосів "проти" надали представники лівої фракції "Європейських об’єднаних лівих та ліво-зелених півночі", ультраправа "Європа націй та свобод" (Ле Пен), "Європа за свободу та демократію" (Найджел Фарадж). Тобто саме ті політичні сили, що сприяють дезінтеграції ЄС та фінансуються в тому числі і Росією", - прокоментувала голосування голова постійної делегації Верховної Ради України в ПА НАТО Ірина Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-