Європарламент прийняв резолюцію про протидію російським ЗМІ

Європарламент прийняв резолюцію про протидію російським ЗМІ

Укрінформ
Європарламент визначив дезінформацію та пропаганду з боку Росії та терористичних ісламістських організацій головними загрозами для ЄС та закликав до рішучої протидії інформаційним війнам. 

Така політична позиція висловлена в резолюції Європарламенту про протидію засобами стратегічної комунікації ЄС пропаганді з боку третіх сторін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Резолюцію підтримали 304 депутати, 179 були проти та 208 утрималися.

«Європарламент визнає, що російське керівництво агресивно використовує широкий набір засобів та інструментів, таких як, аналітичні центри і спеціальні фонди («Русский мир»), спеціальні установи («Россотрудничество»), багатомовні телеканали (RT), псевдоінформаційні агентства та псевдомультимедійні служби («Спутник»), транскордонні соціальні та релігійні групи (які режим хоче представити як єдиного захисника традиційних християнських цінностей), а також соціальні медіа та інтернет тролі, що становлять загрозу демократичним цінностям, розділяють Європу, консолідують внутрішню підтримку та створюють сприйняття східних сусідів ЄС, як країн, що не відбулися», - йдеться у розділі резолюції, присвяченому пропагандистській війні Росії проти ЄС.

У документі, автором якого є польський депутат Анна Фотига, відзначається, що Кремль виділяє для цього необхідні фінансові ресурси, у тому числі для проведення операцій із дестабілізації країн, підтримки екстремістів, проросійських політичних партій, організацій, окремих політиків та журналістів у Європі.

При цьому в Європарламенті відзначили, що дезінформація і пропаганда є елементом гібридної війни. А відтак боротися з ними слід на всіх рівнях, включаючи традиційні ЗМІ, соціальні мережі, шкільні програми та політичну діяльність, як у Євросоюзі, так і в країнах поза Співтовариством.

Європарламентарії закликали керівні інституції ЄС, країни-члени скоординувати спільно з НАТО механізм стратегічної комунікації для протидії російській пропаганді та дезінформації.

Слід відзначити, що другою загрозою для ЄС через розв’язану інформаційну війну в резолюції визначені лише ісламістські терористичні організації ІДІЛ та Аль-Каїда.

«Європарламент підкреслює, що ісламістські терористичні організації, особливо ІДІЛ та Аль-Каїда, проводять активні дезінформаційні кампанії з метою підриву європейських цінностей та інтересів», - наголошується у резолюції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-