Винищувачі НАТО знову піднімали через російські польоти над Балтією

Винищувачі НАТО знову піднімали через російські польоти над Балтією

Укрінформ
Протягом минулого тижня винищувачі НАТО, які беруть участь у місії патрулювання повітряного простору країн Балтії, двічі піднімалися для супроводження військових літаків РФ.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Литви.

"14-20 листопада винищувачі НАТО, що здійснюють місію патрулювання балтійського повітряного простору, були підняті двічі, щоб перехопити військові літаки Російської Федерації", - йдеться у заяві.

Так, 14 листопада винищувачі НАТО супроводили російський Іл-76 у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Літак летів з материкової частини РФ у напрямку Калінінграда, повідомляє міністерство.

Як зазначається, літак летів із заздалегідь наданим планом польоту, його транспондер був увімкнений, і екіпаж тримав зв'язок з центрами управління повітряним рухом.

17 листопада літаки НАТО перехопили літак Іл-20 в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Літак летів з материкової частини Росії в Калінінград із планом польоту, екіпаж тримав радіозв'язок з управлінням повітряним рухом, але транспондер був вимкнений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-