У ВМФ Британії б'ють на сполох: може

У ВМФ Британії б'ють на сполох: може "не вистачити морської сили"

Укрінформ
Обороноздатність Великої Британії перебуває в зоні ризику в умовах невизначеності з приводу планів замінити незначну кількість військових кораблів Королівського флоту.

Про це йдеться у доповіді парламентського Комітету з оборони, інформує ВВС.

“Королівський флот на сьогодні має 19 фрегатів і есмінців, однак ця кількість може зменшитись, якщо не буде чіткого графіка для заміни старих суден”, - йдеться у доповіді.

Зазначається, що країні може "не вистачити морської сили" для протистояння потенційним загрозам.

Доповідь комітету розглядає плани Міноборони Британії з модернізації флоту, в тому числі введення двох нових класів фрегатів і вимушений ремонт двигунів на деяких есмінцях.

Так, депутати заявили, що мають "серйозні занепокоєння" з приводу фінансування та графіка нового флоту, а також здатності країни протистояти загрозам з певних територій, таких як Росія.

Комітет також розкритикував міноборони за “надзвичайні помилки” в проектуванні есмінців Типу 45 після того, як з'ясувалося, що вони мали несправні двигуни, які не в змозі безперервно працювати в теплих водах.

Голова комітету з оборони Джуліан Льюїс заявив, що депутати довели до відома міноборони інформацію про необхідність вчасного проведення модернізації у встановлені терміни.

"Протягом десятиліть чисельність королівських судів Військово-морського флоту серйозно скорочується. Флот наразі знаходиться нижче критичної маси, необхідної для вирішення багатьох завдань, які могли б протистояти йому, якщо ситуація на міжнародній арені продовжить погіршуватися", - сказав він.

У свою чергу міністерство оборони заявляє, що інвестує мільярди фунтів стерлінгів у два нові авіаносці, а також нові військові кораблі і підводні човни з метою збільшення Королівського військово-морського флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-