Ердоган розчарований політикою США в Сирії

Ердоган розчарований політикою США в Сирії

Укрінформ
Анкара розчарована сирійською політикою США і позицією Вашингтону з питання екстрадиції ватажка терористичної течії FETO Фетуллаха Гюлена.

Про це заявив в інтерв'ю американському телеканалу СВС президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, інформує агентсво Anadolu.

«Повинен визнати, що розчарований політикою США в Сирії», - сказав президент Туреччини.

За словами турецького лідера, він обговорював сирійську тематику під час переговорів з президентом США Бараком Обамою і віце-президентом Джо Байденом і дійшов висновку, що керівництво Сполучених Штатів проявляє несерйозний підхід до цієї проблеми.

Говорячи про можливу причетність США до спроби державного перевороту в Туреччині, Ердоган зазначив, що конкретних доказів цього немає.

«Ми не можемо нічого конкретного сказати із цього приводу. Але населення Туреччини ставить питання: чим ця людина (Гюлен - ред.) займається в Америці? Поки він знаходиться в США, Туреччина і турецький народ не змінять свою точку зору», - зазначив він.

Глава турецької держави також вказав на неприпустимість застосування подвійних стандартів у боротьбі з тероризмом, зокрема, підтримка США терористичної організації сирійських курдів YPG.

«Підтримка якої-небудь терористичної організації під тим приводом, що вона веде боротьбу з ІДІЛ, неприйнятна. Не можна ділити терористичні організації на «хороші» і «погані». На жаль, ми не змогли переконати в цьому Вашингтон», - сказав президент Туреччини.

Як відомо, сирійські курди з YPG стали каменем спотикання між союзниками Туреччини в НАТО і Сполученими Штатами. Вашингтон підтримує борців проти "Ісламської держави" в Сирії, а Туреччина бачить YPG в якості розширення забороненої Робочої партії Курдистану (РПК).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-