Корпус НАТО починає навчання «Eagle Compact 16»

Корпус НАТО починає навчання «Eagle Compact 16»

Укрінформ
Понад 500 солдатів розпочнуть у понеділок навчання у Багатонаціональному північно-східному корпусі в Щецині, Польща.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Тренування проведені в Балтійських казармах мають підготувати Корпус НАТО для досягнення статусу високого ступеня бойової готовності, що означає скорочення часу, в якому ми повинні виконати завдання» - сказав у розмові з Польським пресовим агентством (РАР) один з офіцерів, пояснивши, що «досі це було 180 днів, натомість, після досягнення високої бойової готовності, - це буде 90 днів або менше».

«Compact Eagel 16» - це внутрішні навчання, що дозволять перевірити ситуацію в штабі та підпорядкованих підрозділах.

Сценарій тренувань передбачає тактичну ситуацію, коли одна з країн-членів НАТО зазнає нападу з боку супротивника, і треба реагувати на цю загрозу. Щецинський Корпус повинен розробити план міжнародних заходів, які повинні зупинити ворога» - наголосив військовий.

«Compact Eagel 16» - це перше тренування в рамках підготовки до підсумкового іспиту, яким буде участь Багатонаціонального північно-східного корпусу в навчаннях «Saber Strike 17», що відбудуться у червні 2017 року.

Багатонаціональний північно-східний корпус створено 1999 року. Лист намірів щодо його створення підписали Польща, Німеччина і Данія в 1998 році, тобто ще до часу вступу Польщі в НАТО.

Нині в корпусі представлені 25 країн, включаючи Сполучені Штати, а також Фінляндію та Швецію, які не є членами НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-