Меркель підтвердила, що піде ще на один термін

Меркель підтвердила, що піде ще на один термін

Укрінформ
Ангела Меркель прийняла рішення бути кандидатом на посаду канцлера ФРН від Християнсько-демократичного союзу в 2017 році на виборах у бундестаг.

Про це вона оголосила своїм однопартійцям на з'їзді ХДС у неділю, розповіли делегати журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Вийти із заявою до преси особисто глава уряду обіцяє ввечері.

Ангела Меркель очолює ХДС з квітня 2000 року, з листопада 2005 року обіймає канцлерську посаду, ставши першою в історії ФРН жінкою-главою уряду. Якщо її підтримають восени 2017 року, вона має шанси очолювати уряд довше, ніж попередній канцлер Конрад Аденауер.

Варто відзначити, що 55% німців хочуть бачити її канцлером знову, вчетверте. Це засвідчують результати нещодавнього соціологічного опитування, проведеного інститутом Emnid. При цьому 39% респондентів не підтримують її кандидатуру. У своїй партії, ХДС, її голова має дуже високу підтримку - 92%. Характерно, що за Меркель виступають і 54% тих, хто голосуватиме на парламентських виборах за Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН), яка є нині партнером по великій коаліції (блок ХДС/ХСС і СДПН займає у нинішньому складі бундестагу майже 80% місць).

Після падіння рейтингів Меркель на тлі міграційної кризи, вони почали рости знову останнім часом. Її вважають ледь не єдиним європейським політиком, здатним консолідувати Європу, причому не лише в самій Німеччині, але й за кордоном. Це особливо актуально після зміни влади у США і Brexit.

Журнал FORBES влітку цього року (вдруге поспіль) назвав Меркель найвпливовішою жінкою світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-