На Гаїті обирають президента і парламент

На Гаїті обирають президента і парламент

Укрінформ
На Гаїті через рік після скасування результатів попереднього голосування проходять президентські і парламентські вибори.

Про це повідомляє ВВС.

"У виборчих бюлетенях містяться імена 27 кандидатів на пост президента. У наглядовому процесі беруть участь 13 тис. співробітників національної поліції і представники ООН. Є побоювання, що традиційно низький для цієї країни рівень явки може виявитися ще нижчим через наслідки урагану "Метью", - зазначається в публікації.

Як вказується, якщо ніхто з кандидатів не отримає більш як половину голосів, буде оголошено другий тур виборів.

Повноваження президента Мішеля Мартеї завершилися в лютому цього року, проте вибори, що пройшли у жовтні 2015 року, були визнані такими, що не відбулися через звинувачення в порушеннях і зловживаннях, що призвело до вакууму влади в країні. Протягом року країну очолював тимчасовий президент Жоселерм Прівер.

Населення Гаїті сильно постраждало від кількох стихійних лих за останні роки. Через ураган "Метью" у жовтні загинули сотні людей, тисячі будинків були зруйновані.

Багато гаїтянців, як і раніше, живуть у тимчасових помешканнях, у тому числі і в школах, які в цю неділю повинні використовуватися в якості виборчих дільниць.

Фото: @BuddhistLawyer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-