Штайнмайєр переконаний, що

Штайнмайєр переконаний, що "перемоги на полі бою" у Сирії бути не може

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр піддав критиці новий виток насильства у Сирії та тих, хто його розкручує, і знову закликав до політичного вирішення кризи.

Про це він заявив у четвер у Берліні, де проходить зустріч на рівні політичних директорів МЗС так званої Small Group ("малої групи") міжнародній коаліції по боротьбі з угрупуванням "Ісламська держава", повідомляє прес-служба міністра.

"Я засуджую ці нові ексцеси насильства в усіх формах", - сказав Штайнмайєр, говорячи про те, що впродовж кількох місяців жителі Алеппо знаходяться у дійсно катастрофічному стані без гуманітарної допомоги і під поновленими бомбардуваннями.

Він відзначив, що останніми днями надходять повідомлення про нові запеклі напади і грубе насильство, про зруйновані лікарні не лише з Алеппо, а й з інших частин країни, у тому числі Ідліба і Хомса.

"З кожною подальшою безневинною жертвою, з кожною постраждалою школою, кожною зруйнованою лікарнею логіка насильства тільки посилюється, ніскільки не наближаючи кінець цьому безумству або взагалі будь-якому вирішенню", - цитує міністра його прес-служба.

Штайнмайєр підкреслив, що «тим, хто любить почувати себе нині в позиції сили, повинно бути ясно: не буде перемоги на полі бою, тільки політичне рішення обіцяє покласти край насильству». Інакше загрожує лише подальша військова ескалація, тільки ще запекліша.

Метою наради в МЗС ФРН є обмін думками щодо стану міжнародних зусиль у боротьбі з ІДІЛ, у тому числі для звільнення Мосула в Іраку і Раккі у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-