Прем’єр Японії першим зі світових лідерів зустрічається з Трампом

Прем’єр Японії першим зі світових лідерів зустрічається з Трампом

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе стане першим іноземним лідером, який зустрінеться з новообраним президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє BBC

“Зустріч у Нью-Йорку проходить на тлі стурбованості з приводу напрямку зовнішньої політики найбільшого союзника Токіо”, - йдеться у повідомленні.

Так, раніше Трамп заявляв, що Японії потрібно докладати більше зусиль для утримання американських військ на своїй землі. Він також засудив велику торговельну угоду президента Барака Обами з Японією та іншими країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

США і Японія були ключовими союзниками з моменту закінчення Другої світової війни, коли Штати допомогли Японії відновити свою економіку.

Зазначається, що Абе зупинився у Нью-Йорку на своєму шляху до саміту Азіатсько-Тихоокеанського регіону в Перу. Однак подробиці зустрічі наразі не відомі.

"Там було багато плутанини", – сказав японський чиновник. 

Крім цього, залишається неясним, хто ще може бути на зустрічі з Абе.

Відзначається, що переговори на високому рівні рідко проводяться в такому неформальному контексті, і Токіо прагне звести до мінімуму невизначеність під час процесу передачі влади.

"Ми хочемо захистити наш союз зі Сполученими Штатами під час перехідного періоду", – сказав високопоставлений японський чиновник міністерства закордонних справ Тетсуйя Отсуру, коментуючи зустріч.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Токіо наголошуватиме на важливості союзу між Японією та США під час зустрічі Трампа та Абе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-