Німеччина планує депортувати 12 тисяч афганців

Німеччина планує депортувати 12 тисяч афганців

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини має в планах депортувати з країни понад 12 тисяч афганців, які отримали відмову в наданні їм притулку.

Про це повідомляє DW.

"Таким чином країну мусить залишити близько 5 відсотків громадян Афганістану, які на даний момент проживають на території ФРН. Як обгрунтування такого кроку в уряді в Берліні називають безпечну ситуацію у великих афганських містах, ідеться у відповіді міністерства внутрішніх справ Німеччини на запит фракції опозиційної Лівої партії в Бундестазі, цитує у четвер, 17 листопада, видання Neue Osnabrucker Zeitung.", - йдеться у повдіомленні.

Зазанчається, що депортація афганців на батьківщину вважається в Німеччині суперечливою, адже в країні, особливо в районі Гіндукуша, час від часу відбуваються терористичні напади активного в регіоні руху "Талібан". Лише близько тижня тому однією з цілей подібного нападу стало генконсульство ФРН у місті Мазарі-Шариф.

Із лав німецької опозиції лунає гучна критика депортаційних планів уряду. Депутатка Бундестагу від Лівої партії Улла Єльпке закликала офіційний Берлін не відправляти людей у "погрузлу в громадянській війні державу, що розвалюється".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-