Держдеп нагадав Москві про смерть Магнітського

Держдеп нагадав Москві про смерть Магнітського

Укрінформ
Сполучені Штати продовжать імплементацію Акту Сергія Магнітського, який переслідує чиновників у Росії, не тільки причетних до смерті адвоката, але пов'язаних з іншими грубими порушеннями прав людини.

На цьому наголошується в заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій в ніч на середу з приводу сьомої річниці загибелі адвоката, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми шануємо виняткову мужність Сергія Магнітського. Ми продовжуємо підтримувати зусилля з притягнення до відповідальності цих (винних – ред.) осіб за його смерть, а також за інші грубі порушення у сфері прав людини, в тому числі шляхом застосування Акту Сергія Магнітського", - підкреслюється в документі.

У Держдепі нагадали, що Сергій Магнітський, працюючи адвокатом, виявив податкове шахрайство величезних масштабів, яке здійснювалося за участю російських чиновників. Він заплатив найвищу ціну – загинув у в'язниці 16 листопада 2009 року за те, що оприлюднив інформацію по викритим схемам.

Розслідування Ради при президентові РФ з прав людини встановило, що Магнітський був жорстоко побитий у в'язниці. Члени Ради також встановили, що його смерть настала в результаті побоїв і тортур з боку співробітників поліції.

У грудні 2012 року президент США підписав Акт Магнітського, проголосований до цього Сенатом і Палатою представників США. Документ містить перелік російських чиновників, пов'язаних зі справою компанії "Hermitage Capital Management" та смертю Сергія Магнітського, яким заборонено в'їзд до США та передбачено санкції економічного характеру.

Крім того, закон надає можливість розширювати цей список, включаючи нові імена чиновників, причетних до порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-