Олланд закликав США поважати Паризьку кліматичну угоду

Олланд закликав США поважати Паризьку кліматичну угоду

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд закликав США поважати зобов'язання в рамках Паризької кліматичної угоди, заявивши, що Франція очолить діалог із новообраним президентом Дональдом Трампом від імені сотні країн, які ратифікували документ. 

Про це він сказав під час виступу на кліматичній конференції ООН у Марокко, повідомляє AP

"Сполучені Штати Америки - найпотужніша економіка у світі, друге за обсягами джерело викидів парникових газів - мають дотримуватися зобов'язань, які вони на себе взяли. Це не лише їхнє зобов'язання, але й їхній інтерес", - сказав президент Франції.

Олланд назвав цей документ історичною угодою. "Але на чому ми маємо наголосити, так це на тому, що ця угода незворотна", - сказав він.

Раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив сподівання, що новообраний президент США Дональд Трамп змінить свій курс щодо питання глобального потепління та "зрозуміє всю серйозність та нагальність ситуації".

Паризьку кліматичну угоду підписали більше 190 країн та формально затвердили більше 100, в тому числі США. Обрання Трампа викликало непевність щодо ролі США в цій угоді, котра закликає всі країни зменшити або обмежити викиди парникових газів та підштовхує багаті країни допомогати бідним впоратися зі змінами клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-