Протести проти Трампа: у Сієтлі на вулиці вийшли 5 тисяч школярів

Протести проти Трампа: у Сієтлі на вулиці вийшли 5 тисяч школярів

Укрінформ
У понеділок в американському місті Сієтл, штат Вашингтон, тисячі учнів середніх і вищих шкіл вийшли на акцію на знак протесту проти новообраного президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

“Підлітки з державних і приватних шкіл пройшли маршем по Капітолійському пагорбу і центральними кварталами міста, скандуючи зокрема: "Ми не визнаємо обраного президента". Багато чоловік розмахували плакатами з написом "Не мій президент" або "Любов перемагає", - йдеться у повідомленні.

За словами представника приватної середньої школи Люка Дюйсі, в акції протесту взяли участь понад 5000 учнів з 20 середніх і вищих шкіл.

Учасники маршу заявили, що вони виступають проти розкольницької риторики Трампа і хотіли продемонструвати підтримку тим, хто став його мішенню – мусульманам або іммігрантам.

У свою чергу мер Сіетла Ед Мюррей зазначив, що підтримує учнів та аплодує їх участі і бажанню відстоювати свою позицію.

Відзначається також, що правоохоронці Сіетла на своїй сторінці у Twitter повідомили, що було заарештовано двох чоловіків, які не буди учнями шкіл. За словами поліцейських, чоловіки були затримані за напад на офіцерів. Правоохоронці також підкреслили, що демонстрації, неважаючи на напади, продовжувала носити мирний характер.

Як повідомляв Укрінформ, масштабні акції протесту проти обрання Трампа пройшли у Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Чикаго, Портленді та інших містах. У штаті Індіана протестувальники кидали в поліцію каміння і пляшки, в результаті двоє поліцейських отримали поранення.

Противники Дональда Трампа планують масштабні акції протесту в американській столиці 20 січня, коли обраний президент має складати присягу та набути повноважень глави Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-