У Німеччині відзначили День пам'яті жертв світових воєн

У Німеччині відзначили День пам'яті жертв світових воєн

Укрінформ
Президент Німеччини Йоахім Гаук разом з представниками бундестагу, бундесрату, уряди ФРН та Конституційного суду поклав вінки до головного меморіалу жертвам війни - Neue Wache в Берліні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На спеціальному засіданні в бундестазі в якості почесного гостя виступив прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен. У своїй промові він закликав Європу до єднання. На його думку, лише загальноєвропейська єдність може гарантувати мир і стабільність. Расмуссен заявив, що в умовах, коли економіка зростає повільними темпами, а націоналізм і протекціонізм перетворюються на "хибні символи надій", не можна допустити "подальшого розколу". Після Другої світової війни європейські країни обрали примирення, а Німеччина, за словами Расмуссена, "проклала для цього шлях". Крім цього, жителі Німеччини висловилися проти "забуття історії". Це, на думку данського політика, є видатним результатом, який має величезне значення для всієї Європи.

Виконуючий обов'язки голови Народного союзу Німеччини з догляду за військовими похованнями - організації, за ініціативою якої Всенародний день скорботи був введений в 1952 році - у своєму виступі підкреслив важливість Всенародного дня скорботи. "Цей день нагадує нам про те, що поставлено на кін, коли не вдається досягти примирення і злагоди", - заявив Вольфганг Шнайдерхан, колишній генеральний інспектор бундесверу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-