Вибори президента Молдови: на закордонних дільницях не вистачає бюлетенів

Вибори президента Молдови: на закордонних дільницях не вистачає бюлетенів

Укрінформ
Через надзвичайно високу явку на виборах президента Молдови на одній із закордонних дільниць у Лондоні закінчились бюлетені.

Про це повідомляє ВВС

"Як повідомила Центральна виборча комісія Молдови, на лондонській дільниці у Стратфорді на сході столиці закінчились видані для голосування три тисячі бюлетенів. Більше цього ліміту видавати бюлетені не дозволяє закон", - йдеться у повідомленні.

У комісії пояснили, що радять молдованам, які проживають у Лондоні, спробувати проголосувати на іншій дільниці поблизу посольства країни, де "ще лишилось 800 бюлетенів".

Пізніше у ЦВК додали, що така ж ситуація склалась ще в кількох дільницях у Італії, Румунії, Франції та Росії.

Як повідомляв Укрінформ, на виборах президента Молдови активно голосують на закордонних дільницях.

У неділю, 13 листопада, в Молдові проходить другий тур президентських виборів: на пост глави держави претендують голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Згідно з результатами першого туру виборів, за Додона проголосували понад 48% виборців, а за Санду - близько 38% виборців.

Це перші з 1996 року всенародні вибори президента Молдови. З 2001 по 2009 роки главу держави обирав парламент. Навесні 2016 року Конституційний суд виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-