На виборах президента Молдови проголосували більше половини виборців

На виборах президента Молдови проголосували більше половини виборців

Укрінформ
Явка в другому турі президентських виборів у Молдові станом на 18.30 становить 50,8% (близько півтора мільйона виборців), що майже на 2 відсоткові пункти вище показників першого туру виборів.

Про це з Центрвиборчкому Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з оприлюдненими даними, як і раніше, низьким залишається відсоток явки серед громадян віком від 18 до 25 років (трохи більше 10%), в той час як показник явки виборців віком від 56 до 70 років становить близько 29%.

Відомо також, що на виборах більш активно голосують жінки (трохи більше 53%), а відсоток явки серед чоловічого населення перебуває на цей момент на рівні 47%.

Станом на цю годину, як і раніше, активно голосують представники діаспори: на закордонних виборчих дільницях проголосували понад 100 тисяч виборців (трохи більше 7%).

Виборчі дільниці працюватимуть до 21.00. Після закриття дільниць почнеться процес обробки бюлетенів.

У неділю, 13 листопада, в Молдові проходить другий тур президентських виборів: на пост глави держави претендують голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Згідно з результатами першого туру виборів, за Додона проголосували понад 48% виборців, а за Санду - близько 38%.

Це перші з 1996 року всенародні вибори президента Молдови. З 2001 по 2009 роки главу держави обирав парламент. Навесні 2016 року Конституційний суд виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання президента.

Фото: RTR.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-