Канада офіційно визнала третю стать

Канада офіційно визнала третю стать

Укрінформ
Канада дозволила заявникам вказувати в імміграційних документах не лише чоловічу та жіночу, а й третю стать.

Як передає кореспондент Укрінформу, зміни торкнулися системи електронної авторизації подорожуючих eTA, яка стала обов’язковою для більшості відвідувачів Канади з цього тижня.

Так, поле «стать» на нових документах пропонує, окрім «чоловічої» та «жіночої» ще й пункт «інша».

Таким чином Канада вирішила проблему осіб, які за паспортами належать до третьої статі, і раніше мали складнощі із в’їздом до країни, оскільки автоматизована система не пропускала їх заявки. Наразі щонайменше сім країн (Австралія, Бангладеш, Німеччина, Індія, Непал, Нова Зеландія та Пакистан) дозволяють своїм громадянам вказувати у національних паспортах стать, відмінну від чоловічої або жіночої.

Додамо, що поки третя стать офіційно присутня лише на одному типі канадських документів, однак уряд планує продовжувати політику розширення її застосування.

Так, улітку Джастін Трюдо заявив, що Канада вивчає можливість запровадження на федеральному рівні ідентифікаційних документів, де окрім чоловічої та жіночої, буде ще й третя стать. Найбільш населена провінція країн – Онтаріо, теж пообіцяла дозволити вказувати у водійських правах третю стать вже найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-