Соцопитування «Відкритої Росії» спростовує опитування в РФ

Соцопитування «Відкритої Росії» спростовує опитування в РФ

Укрінформ
Виступаючи на установчій конференції «Відкритої Росії» в Гельсінкі Михайло Ходорковський оголосив дані соцопитування, згідно з яким ступінь ураженості росіян кремлівською пропагандою набагато менша, ніж це випливає з офіційних опитувань.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Запитання звучало так: які кроки у політичній сфері (Росії - ред.) здаються вам найбільш необхідними. «Швидка зміна владних еліт і вищих персон у владі» – 29%. «Формування незалежного від президента і уряду парламенту» – 20%. «Гарантія регулярної (не рідше одного разу на 8-10 років) зміни влади через політичну конкуренцію» – 28%. «Реальне забезпечення свободи слова і політичної діяльності» – 24%. «Відновлення співпраці з США і Європою» – 22%. «Нічого з перерахованого» – 28%», - сказав Ходорковський.

За його словами, дане соціологічне дослідження було масштабним, багаторівневим і охоплювало репрезентативну вибірку в 10 тисяч осіб. Воно завершилося «тільки-но, і детальне опрацювання його результатів ще ведеться, однак уже можна стверджувати, що «настрої людей зовсім не такі, якими їх підносить пропаганда, і ця ж пропаганда марно прагне їх такими зробити».

Також було проведено додаткове опитування з одного питання: «Чи готові ви особисто підтримати людей і суспільні структури, які будуть налагоджувати взаємини з США та Європою?». «Так» відповіли 55%, «ні» – 21%, «зараз ця діяльність неважлива» - 25%.

«Колеги, 55% наших співгромадян розуміють – і це після всієї військової істерії - що за межами нашої країни союзники, а не вороги. Сьогодні, як очевидно, десятки мільйонів людей, які поділяють наші погляди, і ці люди позбавлені (у Росії - ред.) політичного представництва», - резюмував Ходорковський.

У суботу в Гельсінкі був заснований новий громадсько-мережевий рух «Відкрита Росія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-