Канада хоче активізувати взаємодію із Африканським союзом

Канада хоче активізувати взаємодію із Африканським союзом

Укрінформ
Канада прагне посилити взаємодію із Африканським союзом заради упередження конфліктів та покращення урядування у державах Чорного континенту.

Про це під час візиту до штаб-квартири Африканського союзу у Аддис-Абебі заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада вивчає можливості посилити свою взаємодію із Африканським союзом, аби допомогти в упередженні конфліктів, пропагувати верховенство права та спонукати до інклюзивного та підзвітного урядування», - сказав Діон.

Він також висловив своє схвалення стратегічного бачення розвитку Чорного материка Африканським союзом. «Ми підтримуємо бачення Африканського союзу інтегрованої, процвітаючої та мирної Африки», - зазначив міністр.

Він оголосив про виділення 5 млн дол допомоги Африканському союзу на фінансування проектів «спільного інтересу». «Міністр Діон оголосив про 5 млн дол підтримки проектів Африканського союзу у таких сферах спільного інтересу, як: збільшення ролі жінок та дівчат, гарне урядування, відновлювані джерела енергії, внутрішньоафриканська торгівля та підтримка найбідніших і найуразливіших»,  - пояснили у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Канади здійснив тижневий візит до Африки, під час якого відвідав Нігерію, Кенію та Ефіопію. Стефан Діон вперше відвідав цей африканський регіон у статусі глави зовнішньополітичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-