ФСБ заявляє про затримання

ФСБ заявляє про затримання "групи терористів" із Центральної Азії

Укрінформ
Федеральна служба безпеки Росії заявила про припинення діяльності «міжрегіональної терористської групи», що планувала вчинити серію терактів у Москві та Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляє у суботу Інтерфакс із посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ РФ.

«Федеральною службою безпеки РФ за підтримки МВС Росії та у взаємодії з іноземними партнерами з республік Таджикистан і Киргизстан призупинено діяльність міжрегіональної терористської групи, що складається з вихідців країн Центрально-Азіатського регіону, що планували вчинити серію резонансних диверсійно-терористичних акцій у місті Москві та місті Санкт-Петербурзі із застосуванням автоматичної зброї та саморобних вибухових облаштувань великої потужності», - стверджують у ФСБ.

Згідно з повідомленням спецслужби, у результаті проведених 12 листопада оперативно-розшукових заходів і слідчих дій у Москві і Петербурзі затримано 10 терористів.

«У них виявлено й вилучено чотири саморобні вибухові пристрої великої потужності, начинених уражаючими елементами, засоби ініціації, вогнепальну зброю, боєприпаси, а також засоби зв'язку», - зазначили у ФСБ.

Там також заявили, що затримані свідчать про контакти з ватажками ІДІЛ (заборонена в РФ) у близькосхідному регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-