Могеріні у Бонні отримала премію за внесок у розвиток демократії

Могеріні у Бонні отримала премію за внесок у розвиток демократії

Укрінформ
Верховну представницю ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріку Могеріні відзначили Боннською міжнародною премією за внесок у розвиток демократії.

Урочиста церемонія вручення відбулася в старій ратуші німецького Бонна, повідомляє DW

"Ми бажаємо (Федеріці Могеріні. - Ред.) у її починаннях та її місії з відновлення миру в інших регіонах світу - в Україні та в Сирії - швидких успіхів", - наголосив голова ради кураторів міжнародної премії Фрідгельм Ост.

А голова фонду, який нагороджує премією, професор Юрген Вільгельм заявив, що Могеріні на посадах, які вона обіймала в Італії та на європейському рівні, показала приклад необхідності постійної політичної, суспільної та моральної боротьби за мир і демократію.

Водночас голова Європарламенту Мартін Шульц підкреслив, що робота Могеріні вже багато років вирізняється "невтомним захистом наших європейських цінностей: миру, демократії, прав людини, поваги, толерантності, діалогу та плюралізму".

Боннська міжнародна премія за внесок у розвиток демократії вручається що два роки. Премія також передбачає грошову винагороду в обсязі 10 тисяч євро, які Могеріні вже пообіцяла передати на проект школи для сирійських біженців.

Попереднього разу, у 2014 році, премію отримала організація "Репортери без кордонів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-