У Росії знову протестують далекобійники. Учасників акції у Москві затримали

У Росії знову протестують далекобійники. Учасників акції у Москві затримали

Укрінформ
У Росії 11 листопада, в річницю початку виступів далекобійників проти системи стягування плати за проїзд великовантажного транспорту "Платон", водії знову влаштовують акції протесту всупереч протидії влади.

Про це повідомляє Радіо Свобода

У підмосковних Хімках поліція перешкодила далекобійникам провести народні збори. Одного з активістів вже затримано. Співробітники поліції заявили учасникам акції, що на них надходять скарги від відвідувачів торгового центру, а сам захід не погоджено. В'їзд на паркування, де зібралися водії, перегороджений поліцейськими автомобілями. Учасники акції чекають приїзду представника уповноваженого з прав людини в Росії. Вони також мають намір провести одиночні пікети.

У Петербурзі далекобійникам заборонили автопробіг. Вони прийняли рішення проводити рухомі пікети. На вантажівках встановлені прапори Об'єднання перевізників Росії. Пізніше водії хур планують провести профспілкові збори на стоянці біля торгового центру. 

Як повідомляють ЗМІ, лідер профспілки Андрій Бажутін заявив, що промовці вимагатимуть відставки уряду і, зокрема, міністра транспорту Максима Соколова. 

У Рязані під час одиночного пікету було затримано голову міського відділення об'єднання перевізників Росії Олексія Борисова. 

У Тулі далекобійники проводять акцію протесту без дозволу влади. Вони припаркували біля входу в місцевий кремль вантажівку з написом "Платону – ні". Біля місця пікету знаходяться співробітники поліції, які поки не втручаються. 

Як повідомляє "Дождь", поліція Москви затримала всіх учасників сьогоднішньої акції проти системи стягування плати за проїзд великовантажного транспорту "Платон", а також присутніх журналістів. 

"У Москві поліція затримала всіх учасників акції проти системи плати за проїзд великовантажних автомобілів по федеральних трасах «Платон», а також  журналістів, що висвітлювали захід, включаючи кореспондентів Дождя і «Новой газеты», - йдеться в повідомленні.

За інформацією ресурсу, всього затримано 13 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, систему стягування плати "Платон" було введено 15 листопада 2015 року для вантажівок масою понад 12 тонн, нібито, щоб компенсувати втрати, що наноситься перевізниками автомобільним дорогам. По всій Росії почалися акції протесту далекобійників. Водії обурені тим, що збором грошей займається приватна компанія сина бізнесмена Аркадія Ротенберга, близького друга президента Росії Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-