Заяви Трампа про НАТО небезпечні для Європи - німецький депутат

Заяви Трампа про НАТО небезпечні для Європи - німецький депутат

Укрінформ
Депутат комітету зовнішньої політики бундестагу Карл-Георг Вельман попереджає про можливі негативні наслідки для Європи позиції майбутнього президента США в питанні НАТО і загалом оборонної політики.

Про це він заявив в інтерв'ю Німецькому радіо.

"Досі ми отримували від пана Трампа дуже негативні з точки зору зовнішньої політики сигнали. Він говорив, що НАТО не потрібна, що він вважає Путіна великим державним діячем", - заявив Вельман.

Він вважає, що такі висловлювання вже підривають трансатлантичне партнерство. "НАТО - фундамент нашої безпеки... Для нас життєво небезпечна Європа без НАТО, без захисту НАТО", - зауважив політик.

Він наголосив, що Європа має замислитися, як вона повинна функціонувати. Зокрема, це стосується долі країн Східної Європи, Польщі, країн Балтії, України, сказав Вельман, який також є головою парламентської Німецько-Української групи.

Член бундестагу розкритикував висловлювання Трампа про те, що той серйозно подумає, чи приходити на допомогу членові НАТО, наприклад, одній з країн Балтії у разі нападу на неї Росії. Вельман називає таку поведінку такою, яка "становить життєву небезпеку".

Украй небезпечною вважає німецький парламентар і заяву Трампа: що дії американців в Сирії та Іраку можна з легкістю передати Росії. При цьому він наголошує, що добрі відносини між Вашингтоном і Москвою важливі для вирішення багатьох питань. Вельман дуже сподівається, що у Трампа з'явиться грамотний радник з зовнішньої політики, оскільки той поки що сам не знає, як діяти.

Депутат погодився з тим, що ФРН в нових умовах доведеться збільшити видатки на безпеку, на армію. В ситуації, коли США витрачають на оборону понад 3% свого ВВП, а Німеччина - 1,2%, то природним вважалося звертатися частенько за допомогою з різних питань до Сполучених Штатів.

"Ми не можемо очікувати, що американські платники податків постійно приходитимуть до нас на виручку... Якщо ми хочемо мати безпеку, ми повинні робити значно більше, і це не може бути безкоштовним", - наголосив політик.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-