У Держдепі розповіли про найближчі пріоритети зовнішньої політики США

У Держдепі розповіли про найближчі пріоритети зовнішньої політики США

Укрінформ
Пріоритетами зовнішньої політики США на наступні два місяці стане боротьба зі змінами клімату, знищення ІДІЛ та припинення кровопролиття у Сирії.

Про це розповів заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає кореспондент Укрінформу.

«ІДІЛ поки не подолана, але впродовж останнього року ми змогли створити структуру, яка ефективно залучає партнерів і за допомогою іракських підрозділів змусила терористів оборонятися. Ці зусилля були успішними і вони триватимуть надалі», - сказав Тонер.

Він нагадав, що цього року було укладено або стали чинними одразу три ключові міжнародні угоди, спрямовані на боротьбу зі змінами клімату (Паризька кліматична угода, договір про скорочення викидів гідрохлорфторвуглеводнів та угода про викиди шкідливих газів комерційними літаками) і пообіцяв продовження активних дій США у цьому напрямку.

«Це був такий собі потрійний виграш стосовно боротьби зі змінами клімату. Ці зусилля продовжуватимуться протягом наступних місяців», - наголосив представник Держдепу.

Нарешті невідкладних дій міжнародної спільноти потребує кривава громадянська війна у Сирії.

«Ми досі намагаємося подолати деякі прогалини та наполегливо працюємо, аби домогтися стійкого припинення вогню, як в Алеппо, так і на всій території Сирії, а також повернутися до процесу політичної передачі влади. Це потрібно вирішити не впродовж найближчих місяців, а днів та тижнів», - підсумував Тонер.

Нагадаємо: новообраний президент США Дональд Трамп офіційно стане до виконання своїх обов’язків 20 січня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-