США голосували не за «друга» Путіна, а за вирішення проблем – німецький міністр

США голосували не за «друга» Путіна, а за вирішення проблем – німецький міністр

Укрінформ
Федеральний міністр продовольства і сільського господарства Німеччини Крістіан Шмідт закликає не драматизувати ситуацію з обранням президентом США Дональда Трампа у контексті перспектив врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це він сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу у ФРН.

"Не думаю, що громадяни США голосували за друзів когось", - сказав Шмідт, відповідаючи на запитання, чи не стане обрання Трампу карт-бланшем російському президентові Володимиру Путіну для продовження агресивної політики.

Член федерального уряду переконаний, що американці голосували за вирішення питань всередині країни, які, із їхньої точки зору, досі вирішувалися неправильно.

Шмідт закликав не перебільшувати впливу цих виборів на відносини між ким би то не було, оскільки «це внутрішні вибори, а не вибори, які організовані Європою або Росією».

При цьому німецький політик вважає, що Трамп має усі можливості «почати діяти по врегулюванню ситуацію на Донбасі у рамках міжнародного права». Він висловив сподівання, що є можливість скористатися ситуацією і досягти прогресу в тому, про що йдеться у «нормандському форматі», і домогтися поліпшення ситуації.

"Для цього потрібний інтенсивний внесок російської сторони, деякий внесок також з боку України, плюс нові зобов'язання з боку ЄС", - вважає міністр.

Він впевнений, що при правильному підході «ми зможемо ближче підійти до мирного рішення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-