За Нємцовим стежили на машині заступника голови Народних зборів Дагестану

За Нємцовим стежили на машині заступника голови Народних зборів Дагестану

Укрінформ
В ході чергових слухань у кримінальній справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова, що проходять у Московському окружному військовому суді, з'ясували приналежність автомобіля, на якому вбивці стежили за Нємцовим.

Про це повідомляє "Медіазона".

Автомобіль марки ZAZ Chance, на якому вбивці Бориса Нємцова стежили за опозиційним політиком, був оформлений на заступника голови Народних зборів Дагестану Гаджимурата Алієва. Під час оформлення автомобіля у 2014 році один з підсудних - Заур Дадаєв - надав автосалону ксерокопію паспорта Алієва, заявивши, що той начебто доводиться йому братом.

Сам дагестанський чиновник стверджує, що він не знає нікого з обвинувачених у вбивстві Нємцова. Йому також начебто невідомо, як підсудні заволоділи копіями його документів. За словами Алієва, підпис у договорі про купівлю машини не його. Це вже підтвердила експертиза ФСБ.

Як повідомляв Укрінформ, Нємцова було вбито у ніч на 28 лютого 2015 року. У цій справі було затримано Заура Дадаєва, Шадіда й Анзора Губашевих, Темерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Організатором злочину слідство називає Руслана Мухудінова - колишнього офіцера батальйону "Північ" МВС Чечні, замовниками - деяких "невстановлених осіб".

Члени сім'ї та соратники Нємцова незадоволені результатами розслідування. Вони вимагають допитати у кримінальній справі главу Чечні Рамзана Кадирова і перекваліфікувати справу на статтю "Посягання на життя державного або громадського діяча".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-