Екзіт-поли: економіка стала вирішальною при виборі президента США

Екзіт-поли: економіка стала вирішальною при виборі президента США

Укрінформ
Перші результати екзіт-полів показують, що близько половини виборців у США вибрали економіку як вирішальне питання для обрання президента, наступне питання - тероризм, далі зовнішня політика та імміграція.

За Гілларі Клінтон більш охоче віддають свої голоси заможні та освідчені американці, повідомляє NBS News за першими результатами своїх екзіт-полів.

"Серед тих, хто вважає економіку найбільш важливою, Клінтон тримає солідний відрив.Трамп лідирує серед тих, хто вибрав пріоритетними тероризм і імміграцію", - вказують перші результати екзіт-полів NBS News.

Також Клінтон лідирує серед порівняно невеликої кількості виборців, які говорять, що зовнішня політика є найбільш важливим питанням.

Екзіт-поли також показали, що традиційні прихільники республіканців, американські багатії, цього разу віддають більше голосів за Клінтон.

"Клінтон покращує результат своєї партії серед виборців з гарною освітою та високим рівнем доходів (200 тисяч доларів на рік). В цій категорії населення за лідерку Демократичної партії віддають три з п'яти голосів", - йдеться у дослідженні.

Також за попередніми даними екзіт-полів NBS News серед білого населення США, чим вищий рівень освіти, тим більший рівень підтримки Клінтон. Наприклад, серед робітничого класу (респонденти без вищої освіти) співвідношення голосів Трамп-Клінтон складає 2 до 1. Респонденти з дипломами колледжів голосують вже у співвідношенні 50 на 50. Особливо активно віддають свої голоси за Клінтон "білі жінки з вищою освітою", що пояснюється різкою реакцією на скандали щодо сексуальних домагань Трампа, які передували голосуванню.

Як раніше повідомляло агентство, кампанія Дональда Трампа ініціювала у вівторок судовий позов, звинувативши демократів у причетності до фальсифікації процедури голосування на ранніх виборах 4 листопада у Лас-Вегасі, штат Невада. Суд відхилив цей позов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-