Парламент Нідерландів дав додатковий час на переговори щодо Угоди про асоціацію

Парламент Нідерландів дав додатковий час на переговори щодо Угоди про асоціацію

Укрінформ
Парламент Нідерландів погодився надати уряду додатковий час на пошук рішення щодо ситуації із ратифікацією Угоди про асоціацію Україна ЄС, яка виникла у зв'язку із негативним голосуванням на референдумі у квітні.

Про це пише голландська газета Trouw, коментуючи результати дебатів, які відбулися у парламенті у вівторок пізно ввечері.

"Парламент із неприхованим небажанням надав уряду більше часу, щоб сформулювати відповідь щодо результатів референдуму", - пише газета.

Як зазначається, на розгляд парламенту було винесено ініціативу про вотум недовіри уряду, яку в результаті не підтримала більшість депутатів.

Опозиційні партії розкритикували уряд через те, що впродовж тривалого часу, який пройшов після референдуму, не було представлено рішення. Водночас, одна з опозиційних партій D66 заявила, що готова надати уряду додаткові 6 тижнів на переговори.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у парламенті Нідерландів пройшли дебати щодо ситуації стосовно ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, яка склалася в результаті негативного голосування на референдумі у квітні. Депутат нідерландського парламент Луїс Бонтес від депутатської групи Бонтеса-Ван Клаверена вніс на розгляд парламентарів ініціативу щодо вотуму недовіри уряду, однак вона не була підтримана. За неї проголосували лише 16 із 150 депутатів Нижньої палати парламенту, 123 - проти.

Минулого тижня уряд Нідерландів заявив, що потребує більше часу для проведення переговорів щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна ЄС та при цьому врахування занепокоєння тих, хто голосував "проти" на квітневому референдумі. Уряд країни взяв ще 6 тижнів для проведення переговорів, в рамках яких хоче знайти "юридично зобов'язуюче рішення", яке б враховувало занепокоєння тих, хто голосував "проти" і дало можливість ратифікувати документ.

6 квітня у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно із офіційними результатами, "проти" ратифікації угоди Нідерландами проголосувало 61% виборців (2 млн 509 тис. 395 виборців), "за" - 38,21% (1 млн 571 тис. 874 виборці). Явка склала 32,28%.

Фото: AP Photo/ Geert Vanden Wijngaert

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-