Прем'єр Канади зібрався на Кубу

Прем'єр Канади зібрався на Кубу

Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо здійснить офіційний візит до Куби та Аргентини.

Про це повідомили у офісі прем'єр-міністра, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада має міцні та тривалі відносини із Кубою та Аргентиною. Під час офіційного візиту прем'єр-міністр зустрінеться із президентом Куби Раулем Кастро, президентом Аргентини Маурісіо Макрі, кількома місцевими підприємцями та культурними діячами», - зазначили в офісі.

У відомстві підкреслили, що візит дозволить «посилити відносини із Кубою та Аргентиною, а також щільно співпрацювати у питаннях економічного зростання, інклюзивного урядування, безпеки, змін клімату та гендерної рівності».

Сам Трюдо наголосив, що прагне розвивати відносини із країнами Латинської Америки та із нетерпінням очікує на свою подорож.

«Куба та Аргентина - наші найближчі партнери у півкулі. Я із нетерпінням очікую на співпрацю із лідерами цих країн заради стимулювання торгівлі та інвестицій, розширення середнього класу та посилення міжособистісних зв’язків між нашими громадянами», - наголосив прем'єр-міністр Канади.

Нагадаємо: у березні цього року президент США Обама здійснив свій перший історичний візит на Кубу. Цей крок став частиною покращення відносин між країнами, про яке рік тому заявили президенти - Барак Обама та Рауль Кастро.

США і Куба домовилися про заходи щодо нормалізації відносин, міграції та захисту навколишнього середовища, співробітництва у сфері цивільної авіації, телекомунікацій і інтернету та прямих поштових перевезень. Хоча Вашингтон зняв багато обмежень із Куби, значна частина санкцій продовжує діяти донині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-